Макрон натякнув, що говорив із Путіним про Сущенка

Макрон натякнув, що говорив із Путіним про Сущенка

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон торкався під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним ситуації щодо протиправно ув’язненого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Це витікає із відповіді Макрона на запитання журналіста агентства AFP під час спільної прес-конференції президентів у понеділок у Версальському палаці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується питання прав людини та інших, ми про це говорили. Конкретні випадки ми також згадували. Але ми не будемо публічно згадувати ці окремі випадки. Я не думаю, що це допоможе просуванню справ у цих питаннях. Принаймні, я дуже хочу, щоб ми найшли рішення, яке б відповідало тим цінностях, яким ми віддані. Я не поступлюся цими цінностями», - сказав Макрон, відповідаючи на запитання щодо ситуації із журналістом Романом Сущенком.

У свою чергу, президент РФ Путін проігнорував це запитання, яке ставилося обом лідерам.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

18 травня в Мосміськсуді у скарзі на продовження утримання під вартою Сущенку було відмовлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-