Путін проігнорував питання AFP про Сущенка

Путін проігнорував питання AFP про Сущенка

Онлайн
Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін на прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном за підсумками їх зустрічі вважав за краще не помітити питання кореспондента Франс Прес про Романа Сущенка.

Прес-конференція онлайн транслюється російськими телеканалами.

Кореспондент Франс Прес поставив запитання, що складається з декількох частин – про візити Марін Ле Пен в Москву, про спроби російських хакерів втрутитися у французькі вибори, а також про кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, затриманого в Москві. Президент Росії відповів тільки на два з цих трьох підпитань.

Сьогодні раніше в Версалі пройшла зустріч президентів Франції та Росії, перша після обрання нового президента Франції. Макрон, Путін і їх делегації розташувалися в кабінеті - переговори проходили в закритому режимі, без преси.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка, на порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

18 травня в Мосміськсуді у скарзі на продовження утримання під вартою Сущенка було відмовлено.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-