Адвокат вимагає допустити до Сущенка священика УПЦ КП перед Великоднем

Адвокат вимагає допустити до Сущенка священика УПЦ КП перед Великоднем

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка напередодні Великодня знову вимагає допуску до його підопічного священика УПЦ КП.

Про це Фейгін розповів кореспондентові Укрінформу.

"Зовсім скоро - свято Великодня. Дуже важливо, щоб в цей раз до Романа Сущенка міг прийти священик його конфесії - УПЦ КП. Але, боюся, що шанси на це в даний момент не дуже великі", - сказав Фейгін.

За його словами, ієромонах Святослав Скороход, який раніше подавав документи на відвідування Сущенка в СІЗО Лефортово, повернувся з Підмосков'я до України. Тому тепер документи подав митрополит Богородський Адріан (Старина). "Проблема в тому, що російські власті не хочуть визнавати суб'єктність Української православної церкви Київського патріархату. Але ми будемо наполягати на своєму. Щоб священика пропустили, якщо не зараз, то в найближчому майбутньому", - підкреслив адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, на порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що воно не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото: @vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-