Цензура пропустила два десятки листів для Сущенка - адвокат

Цензура пропустила два десятки листів для Сущенка - адвокат

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, який побував сьогодні у свого підопічного, повідомив, що цензура пропустила до нього два десятки листів.

Про це Фейгін розповів в інтерв'ю Укрінформу.

"Роману передали пачку листів, 21, що пройшли цензуру. В основному українські, але є й зі США, Франції. Чотири листи від родичів. Три від матері, один - від батька. Це все за період з грудня по початку лютого. До вітальних листів з Днем народження (8 лютого, - ред.) черга ще не дійшла", - сказав Фейгін.

Роман Сущенко, який професійно цікавиться політичними новинами, майбутніми президентськими виборами у Франції, дуже хоче прочитати книгу Франсуа Олланда, яка нещодавно вийшла ("Президент не мав би цього говорити"). "Але російською мовою цієї книги поки що немає. Дивитимемося, чи є вона у книжкових мережах, в яких дозволяється купувати книги для СІЗО Лефортово", - уточнив адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.

Фото: @vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-