Київська організація НСЖУ ухвалила заяву на підтримку Сущенка

Київська організація НСЖУ ухвалила заяву на підтримку Сущенка

Укрінформ
Делегати 14-ї звітно-виборної конференції Київської організації Національної спілки журналістів України висловили підтримку журналістові Укрінформу Романові Сущенку та виступили з вимогою негайного звільнення.

Учасники конференції одностайно висловилися на підтримку колеги, незаконно ув'язненого у Москві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Його (Сущенка - ред.) арешт - це нехтування свободою слова, журналістськими правами, переслідування за професійну діяльність. Як це видно з творчого доробку Романа Сущенка, зокрема з його аналітичних, критичних, викривальних стосовно нинішньої політики Кремля матеріалів, саме його професійна діяльність і журналістська позиція стали причиною підступного затримання, невмотивованого арешту, фабрикації так званої «шпигунської справи» журналіста Укрінформу», - йдеться у заяві.

У зверненні наголошується, що справа проти Романа Сущенка має характер політичної антиукраїнської провокації.

Делегати виступили з рішучим протестом проти незаконного утримання Сущенка та вимогою до влади Росії щодо його негайного звільнення. Вони також подякували політикам, дипломатам, громадським діячам світу, міжнародним журналістським організаціям, усім небайдужим, хто виступив на підтримку українського журналіста.

«Закликаємо всіх людей доброї волі посилювати голос на його (Сущенка - ред.) захист. ...Зичимо йому стійкості, мужності, сили волі і непохитної віри у торжество справедливості», - йдеться у зверненні.

Як повідомив голова правління Київської організації НСЖУ Михайло Сорока, текст заяви буде перекладено російською мовою та направлено до Москви.

Власкора Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Пізніше йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". Наприкінці січня Лефортовський суд Москви продовжив термін ув'язнення Сущенка до 30 квітня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-