Сокуров нагадав Путіну, що досі чекає від нього рішення про долю Сенцова

Сокуров нагадав Путіну, що досі чекає від нього рішення про долю Сенцова

Укрінформ
Російський режисер Олександр Сокуров, отримуючи нагороду на церемонії вручення кінопремії «Ніка», заявив, що як і раніше чекає від президента РФ вирішення питання про долю українського режисера Олега Сенцова, якого в Росії незаконно засудили за тероризм.

Про це повідомляє «Ехо Москви».

«І сьогодні хочу сказати, що я чекаю рішення від президента, відповіді на питання, яке ми обговорювали - доля Олега Сенцова. І президент сказав, що він буде думати над цією проблемою», - нагадав Сокуров.

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня 2016 року Путін на зустрічі з діячами культури в Петербурзі заявив, що відмовляється звільняти Сенцова. «Сенцов засуджений не за творчість. А за те, що взяв на себе абсолютно інші функції... фактично присвятив своє життя терористичній діяльності. Справа не в його позиції, не в тому, що він думає з приводу подій у Криму. Справа в його намірах і підготовці протиправних дій», - так Путін відповів тоді на прохання Сокурова, який заступився за Сенцова.

Коли російський режисер почув відмову Путіна, то додав, що Сенцова можна пробачити «по-російськи, по-християнськи», «на ньому смертей немає». «Слава богу, що немає, але могло б бути. Знаю, що питання чутливе і візьму до відома», – відповів Путін.

Як відомо, раніше Росія відмовила Україні в екстрадиції Сенцова.

Український режисер Олег Сенцов був засуджений російським судом за сфальсифікованими звинуваченнями до 20 років колонії суворого режиму і в даний час відбуває термін в Якутську.

Відео з Фейсбуку Олександра Сокурова

Фото з сайту kosolapov.livejournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-