Кремль намагається нав'язати США свою версію справи Сущенка - Фейгін

Кремль намагається нав'язати США свою версію справи Сущенка - Фейгін

Укрінформ
Зусилля кремлівської пропаганди, а також політиків і дипломатів, були величезними для того, щоб посіяти сумніви, зокрема в США, по справі Романа Сущенка, що він нібито не є журналістом.

Таку думку висловив в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу відомий російський адвокат Марк Фейгін.

"На мій погляд, це пояснюється нав‘язаною деякими кремлівськими пропагандистами, телебаченням, а також на дипломатичному рівні інформацією про те, що Роман Сущенко не журналіст, а шпигун. Я думаю, на це були витрачені велетенські сили", - підкреслив адвокат українського журналіста.

В зв'язку з цим він нагадав, що, коли Романа затримали, Держдеп виступив із заявою, в якій висловив заклопотаність і підкреслив, що стежить за справою Сущенка. Але, водночас, не було вимог звільнити Романа.

Саме тому, як зазначив адвокат, він перебуває в Сполучених Штатах, "щоб роз'яснити позицію по Роману, що це не зовсім правильно бути такими обережними в цій ситуації".

В зв'язку з цим він відзначив, що вже мав зустріч у Держдепартаменті США з представниками, які працюють і на напрямі України, і Росії, і в питаннях права. "Мені здається, я був переконливим у поясненнях того, що президент Порошенко узяв на себе відповідальність, що Роман Сущенко є журналістом, а не шпигуном. Він також публічно заявив, що Роман є політв'язнем. І це, на мій погляд, має бути основою для того, щоб Держдеп зробив подібний висновок, а не покладався б на заяви Кремля, ФСБ і т. д.", - сказав Фейгін.

Він також повідомив, що планує провести зустрічі в Раді національної безпеки США, в Сенаті і Палаті представників - із законодавцями з Українського Кокуса, який теж відіграє важливу роль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-