Дружина Сущенка розповіла подробиці зустрічі з чоловіком у “Лефортово”

Дружина Сущенка розповіла подробиці зустрічі з чоловіком у “Лефортово”

Укрінформ
Побачення незаконно утримуваного у СІЗО «Лефортово» в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка з дружиною проходило через скло і в присутності наглядача.

Про це Анжела Сущенко розповіла в інтерв'ю Укрінформу після повернення з Москви.

"Ми зайшли у приміщення, призначене для зустрічей. Там є столи для спілкування без перегородок. Наш адвокат сказав, що вони з Романом спілкуються в таких умовах. Але мене відвели у спеціальний відсік, де є скляна перегородка, дві лавки і дві трубки з різних сторін. Роман вже сидів там, чекав на мене. Я зайшла, ми привіталися, притиснувши долонями до скла з двох сторін. Нам сказали, що можна брати трубки і говорити", - сказала Анжела Сущенко.

За словами дружини журналіста, за Романом в окремому відсіку сиділа людина, яка дуже уважно стежила за її жестикуляцією і мімікою.

"І я коли починала жестикулювати, емоційно "говорити руками" він напружувався. Я намагалася не звертати уваги на присутність цієї людини, дивитися тільки на Романа. Але не реагувати було складно", - сказала вона.

Перед зустріччю з Романом Анжелу провели через металошукач, обшукали і перевірили, чи немає чого зайвого в одязі. Телефон і годинник було заборонено проносити, і вона залишила їх в спеціальній комірці.

Відповідаючи на запитання про те, чи відчувала вона якесь особливе ставлення до себе при проходженні кордону, Анжела Сущенко зізналася, що в московському аеропорту довелося трохи похвилюватися.

«У Мінську все було абсолютно спокійно. Але вже у Москві на останньому контролі в Домодєдово трохи похвилювалася. Там стояли хлопець і дівчина у формі прикордонника. І у них були чотири аркуші формату А4. Громадяни з російськими паспортами проходили окремо і спокійно. А тих, у кого український паспорт, звіряли з якимись наявними списками. Спочатку мене не знаходили в них. Ну, думаю, швидко скінчилася поїздка... Але потім все-таки знайшли, зробили відмітку, і я пішла далі», - розповіла жінка.

Як повідомляв Укрінформ, дружина українського журналіста Анжела Сущенко отримала дозвіл на побачення з чоловіком і в понеділок, 20 березня, зустріч відбулася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-