Адвокат Фейгін розраховує на міжнародний тиск у справі щодо Сущенка

Адвокат Фейгін розраховує на міжнародний тиск у справі щодо Сущенка

Укрінформ
Переговори про обмін або звільнення незаконно затриманого в Росії українського журналіста Романа Сущенка тривають, і захист дуже розраховує на міжнародний тиск у цій справі.

Про це заявив адвокат журналіста Марк Фейгін в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Переговори про обмін або звільнення Сущенка, неважливо як це назвати, вони все-таки йдуть. І я думаю, що цю проблему врегулюють зрештою політичним чином, захист буде будувати процесуальні дії з урахуванням саме такого вирішення ситуації. В іншому разі шансів дуже мало. В іншому ми розраховуємо на міжнародний тиск", - сказав він.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-