Сущенка висунули на здобуття Всесвітньої премії ЮНЕСКО

Сущенка висунули на здобуття Всесвітньої премії ЮНЕСКО

Укрінформ
Національна спілка журналістів України висунула кандидатуру незаконно затриманого в Москві Романа Сущенка на здобуття Всесвітньої премії ЮНЕСКО - "Гільєрмо Кано за внесок у справу свободи преси".

Про це Укрінформу повідомив в.о. голови НСЖУ Сергій Томіленко. Коментуючи таке рішення, Томіленко сказав, що воно обумовлене тим, що "Роман Сущенко є зразком професійного журналіста, якого ув'язнили саме за відданість ідеалам справжньої журналістики".

За словами Томіленка, офіс ЮНЕСКО вже підтвердив отримання подання НСЖУ.

Рішення про лауреата цієї премії оголошується 3 травня - у Всесвітній день свободи преси, заснований ООН.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він приїхав з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням. Московський міський суд 14 лютого залишив без задоволення апеляційну скаргу адвоката Марка Фейгіна на продовження арешту Сущенку.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-