СКУ закликає посилити тиск на Росію для звільнення Сущенка та Семени

СКУ закликає посилити тиск на Росію для звільнення Сущенка та Семени

Укрінформ
СКУ закликає міжнародне співтовариство, включно з правозахисними організаціями та журналістами у всьому світі, посилити тиск на Росію для звільнення незаконно заарештованих російськими владними структурами українських журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени .

Про це повідомляється на сайті СКУ.

«Світовий конгрес українців закликає міжнародну спільноту посилити тиск на Російську Федерацію для негайного звільнення незаконно заарештованих українських журналістів Романа Сущенка і Миколи Семени, які є жертвами гібридної війни Російської Федерації проти України», - заявив президент СКУ Евген Чолій.

У СКУ нагадали, що наприкінці вересня 2016 р. російські владні структури заарештували та ув’язнили паризького кореспондента Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, звинувативши його в «шпигунстві».

Зазначається, що у даний час проукраїнський журналіст і позаштатний кореспондент проекту «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» Микола Семена перебуває під домашнім арештом у незаконно окупованому Російською Федерацією Криму. Він був затриманий у квітні 2016 р., а в січні 2017 р. звинувачений за «заклики до дій, що порушують територіальну цілісність Російської Федерації», що загрожує ув’язненням до п’яти років.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунено звинувачення у «шпигунстві». Суд у Москві продовжив термін перебування під вартою до 30 квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-