Європейські колеги Сущенка вимагають негайного звільнення журналіста

Європейські колеги Сущенка вимагають негайного звільнення журналіста

Укрінформ
Порушення прав людини у Росії, яка незаконно ув’язнює українських громадян, залишається у центрі уваги європейської преси.

Про це йдеться у публікації брюссельського видання EU Today "Журналісти Європи вимагають негайного звільнення Романа Сущенка".

"Восьмого лютого український журналіст Роман Сущенко відзначить свій день народження у горезвісному Лефортовському слідчому ізоляторі у Москві. Заарештований за сфабрикованими обвинуваченнями у "шпигунстві" 30 вересня 2016 року, він, без судового розгляду, залишатиметься у в’язниці щонайменше до 30 квітня 2017 року. Можливо, й довше", - зазначається в публікації.

Видання наголошує, що ситуація із Сущенком викликала зростання занепокоєння в Європі відносно дій Росії, зокрема у ставленні до свободи медіа.

EU Today нагадує, що на захист кореспондента Укрінформу у Парижі Романа Сущенка виступили Міжнародна і Європейська федерації журналістів (IFJ та EFJ), Асоціація польських журналістів (SDP).

Справа Сущенка є також у фокусі уваги міжнародних організацій, політиків, дипломатів, правозахисників. Зокрема, Парламентська асамблея Ради Європи у своїй резолюції вимагає від Росії звільнити українського журналіста, а також усіх інших українських громадян, які протиправно утримуються кремлівським режимом.

Фото: ‏@vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-