Гендиректор Укрінформу: Слабка реакція на арешт Сущенка -

Гендиректор Укрінформу: Слабка реакція на арешт Сущенка - "зелене світло" агресії РФ

Укрінформ
Світ не має права на слабку реакцію по відношенню до Росії, що незаконно ув'язнила журналіста Укрінформу Романа Сущенка, оскільки насправді йдеться про залякування всіх журналістів, не лояльних до політики і дій Кремля. 

Таке переконання висловив генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко під час сьогоднішньої презентації фільму "В'язні Кремля", присвяченого Сущенку. 

"Чому незаконний арешт Романа - це справа не лише його родини і Укрінформу, де він працював? Тому, що кожного разу такими арештами Росія випробовує, як далеко вона може зайти в своїх агресивних намірах і своїх діях. І слабка реакція України і світу на це означала б "зелене світло" для таких дій Росії. Особливо по відношенню до журналіста, акредитованого при країнах ЄС. Означала б залякування всіх журналістів, незалежно від громадянства, хто критикує Росію, хто піддає критиці дії Кремля. І тому ми не маємо права на таку слабку реакцію", - наголосив Харченко.

Водночас він зазначив, що сьогоднішні об'єднані зусилля української влади, українського громадянського суспільства і міжнародної спільноти дають впевненість у тому, що можна домогтися звільнення Сущенка. 

Харченко також звернув увагу присутніх на яскраву виставку фотографій Романа, зроблених ним під час роботи власним кореспондентом Укрінформу у Франції. 

"Сьогодні, коли ми можемо бачити фотознімки Романа, усвідомлюємо важливу річ. Ми говоримо, що Росія, Кремль ведуть гібридну війну проти України і світу. І, очевидно, цю гібридну війну можуть вести лише гібридні люди. Це навіть не люди, це якийсь химерний монстр - гібрид людини і автомата Калашнікова. Але коли ти бачиш ці картини, ці знімки, розумієш, що це війна гібридів проти художників, проти творців і проти людей, у яких є серце. І ми знаємо, що в такій війні перемога буде за нами", - сказав керівник Укрінформу.

Від імені журналістів агентства і родини ув'язненого журналіста Харченко подякував українському уряду, першому заступнику голови Верховної Ради Ірині Геращенко, представникам дипломатичного корпусу та адвокату Марку Фейгіну за ті зусилля, яких вони докладають для звільнення Романа Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-