Для Росії політв'язні є важелем тиску на Україну і світ - Клімкін

Для Росії політв'язні є важелем тиску на Україну і світ - Клімкін

Укрінформ
Тема політичних в'язнів для Росії є важелем тиску на Україну і світ. Для нас же важливі люди, а не політичні схеми, і ми будемо боротися за кожного до кінця.

На цьому наголосив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час сьогоднішньої презентації фільму "В'язні Кремля" про заарештованого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка. 

"Це чиста політика для Росії, це насправді навіть поза межами політики. Це просто певний важіль для тиску на нас, на світове співтовариство, певна гра навколо людей для країни, для якої люди насправді нічого не варті. Це просто свідчить про те, що реального успіху ми можемо досягти шляхом наших скоординованих зусиль", - підкреслив Павло Клімкін.

Він зазначив, що присутність на заході дипломатів з багатьох країн - це ще одне свідчення, що ми разом. 

"Я дійсно не пам'ятаю жодного міжнародного заходу - або на майданчику Ради Європи, або ОБСЄ, останнім часом в ООН, - де ми б не намагалися тему політичних в'язнів ставити на перше місце. І ніяких подальших кроків не може бути, якщо заручники і політичні в'язні не звільнені, оскільки для нас - спочатку люди, а потім якісь політичні схеми. В цьому ми знаходимось абсолютно на іншому полюсі, ніж Росія. І це насправді дуже добре, оскільки ми будемо боротися за кожного до кінця. Ми не можемо сказати, що це відбудеться завтра, післязавтра, за місяць, за три. Але те, що кожен для нас - це наша частинка, це дійсно правда", - сказав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-