Уповноважений ВР з прав людини зустрілася з дружиною Сущенка

Уповноважений ВР з прав людини зустрілася з дружиною Сущенка

Фото
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська зустрілася з дружиною незаконно затриманого у Москві власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Анжелою та представниками агентства.

Зустріч відбулася у четвер в офісі омбудсмена у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На зустрічі були присутні, зокрема, заступник генерального директора Укрінформу Марина Сингаївська, заступник головного редактора міжнародної редакції агентства Ольга Будник, керівник Секретаріату Уповноваженого Богдан Крикливенко та його заступник Олена Смірнова.

Фото: Євген Любімов.

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка у порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

25 січня 2017 року Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт Сущенка ще на три місяці, до 30 квітня.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-