Сущенку в СІЗО не дають читати українську пресу

Сущенку в СІЗО не дають читати українську пресу

Укрінформ
Незаконно затриманий в РФ журналіст Укрінформу Роман Сущенко не отримує української преси, незважаючи на те що вона представлена в підписному каталозі друкованих ЗМІ в "Лефортово" і він оформив на неї замовлення.

Про це журналіст написав своїм рідним. 

За словами Сущенка, він замовив як російські видання, так і одне українське - "Дзеркало тижня" російською мовою, яке можна виписати за передоплатою. Проте не отримав жодного номера минулого року.

"Арештанти можуть підписатися на це видання, але ось отримати його ніяк не можуть", - написав Сущенко.

Як повідомлялося, Лефортівский районний суд Москви продовжив арешт незаконно затриманому в РФ журналістові Укрінформу Романові Сущенку ще на три місяці - до 30 квітня 2016 року.

Нагадаємо, Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, в тому числі офіційно, заявивши, що воно не відповідає дійсності.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

24 січня на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи в Страсбурзі було ухвалено резолюцію, в якій були висунуті вимоги звільнити Романа Сущенка, а також припинити переслідування українських журналістів на території окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-