Адвокат: сусід Сущенка по камері – російський націоналіст з

Адвокат: сусід Сущенка по камері – російський націоналіст з "Північного братства"

Укрінформ
Адвокат незаконно заарештованого журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що новий сусід його підзахисного по камері Лефортово - російський націоналіст з "Північного братства".

Про це Фейгін розповів в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"Сусід Сущенка по камері в СІЗО - російський націоналіст на прізвище Миронов, який проходить по справі рідновірів, "Північного братства" Хом'якова. У Сущенка з Мироновим нормальні відносини", - повідомив Фейгін.

За його словами, у Миронова "особливий порядок розгляду", тобто обвинувачений пішов на угоду зі слідством, якоюсь мірою визнав свою провину.

Що стосується одного з засновників неоязичницького "Північного братства" Петра Хомякова, то це російський вчений, професор, системний аналітик, неоязичник, автор праць з критикою сучасної Росії. У 2009 році він просив політпритулку в Україні, тоді ж давав прес-конференцію в Укрінформі. Потім повернувся в Росію і у 2012 році був засуджений за екстремізм і шахрайство на чотири роки, помер у 2014 році.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін тримання Сущенка під вартою був продовжений за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте на сайті Укрінформу.

Фото: @mark_feygin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-