Звільнення Сущенка: Франція має можливість вплинути на керівництво РФ - адвокат

Звільнення Сущенка: Франція має можливість вплинути на керівництво РФ - адвокат

Укрінформ
Франція має політичні і дипломатичні можливості, щоб вплинути на керівництво Росії з метою звільнення незаконно заарештованого власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Про це заявив адвокат українського журналіста Марк Фейгін за результатами зустрічі у четвер у Сенаті Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"За результатами зустрічі у мене склалося враження, що питання на політичному рівні може бути вирішене позитивно. Але адміністративний, бюрократичний рівень потребує ще додаткових зусиль, проведення зустрічей, дискусій всередині основних відомств Франції, насамперед в МЗС", - сказав адвокат українського журналіста.

При цьому від висловив сподівання, що політична підтримка у процесі звільнення Сущенка з боку французького парламенту буде забезпечена.

"Це дуже важливо. Адже ми маємо справи із тією частиною політичного істеблішменту, яка сьогодні у Франції є опозиційною та представлена правими республіканцями. Але ми не віддаємо перевагу одній політичній силі, не обираємо між республіканцями і соціалістами. Наше завдання – консолідувати зусилля тих та інших", - наголосив Фейгін.

При цьому адвокат висловив переконання, що Сущенка обов’язково відпустять.

"Його обміняють, але це буде не процесуальний порядок. Водночас питання, коли та на яких умовах, залишається відкритим. І Франція, як головний союзник у цьому питанні, повинна мати таку консолідовану позицію: від парламенту, Міністерства закордонних справ і аж до Єлисейського палацу, до президента Республіки", - підкреслив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, російська ФСБ 30 вересня незаконно і безпідставно заарештувала у Москві власкора Укрінформу Романа Сущенка, який з 2010 року працював у Парижі. Цього тижня московський суд продовжив тримання під вартою українського журналіста на два місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-