Україна вимагає від РФ звільнити Сущенка та інших заручників

Україна вимагає від РФ звільнити Сущенка та інших заручників

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням Лефортовського райсуду Москви продовжити на два місяці арешт українського журналіста Романа Сущенка.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Сприймаємо відмову російського суду задовольнити клопотання про зміну запобіжного заходу для українського журналіста на непов’язаний з триманням під вартою та проведення судових слухань у закритому режимі як яскравий доказ упередженості розгляду його справи та її політичної вмотивованості. Діючи протиправними методами, російська влада чинить свідомий тиск на незаконно утримуваного Романа Сущенка, його близьких та колег по журналістському цеху", - йдеться у заяві.

МЗС вимагає звільнити Романа Сущенка та інших незаконно утримуваних на території РФ громадян України.

"Міністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації негайно припинити цю режисовану та змонтовану "кримінальну справу", звільнити Романа Сущенка, як і решту українських громадян, що стали заручниками триваючої агресивної політики РФ проти України, та повернути їх на Батьківщину", - наголосили у Міністерстві.

Як повідомлялося, Лефортовський суд Москви у понеділок, 28 листопада, продовжив на два місяці арешт журналісту Укрінформу Роману Сущенку до 30 січня 2017 року.

Власного кореспондента агентства у Франції  Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, наголосивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-