Фейгін розповів, що насправді допоможе звільнити Сущенка

Фейгін розповів, що насправді допоможе звільнити Сущенка

Укрінформ
Заарештованого у Москві за підозрою в шпигунстві українського журналіста Романа Сущенка звільнить тільки публічний заклик, у той час як апеляційна скарга у суді не зіграє жодної ролі, бо її легко відхилять.

Про це заявив адвокат затриманого Марк Фейгін в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Там використовується привід того, що слідство не передало мій допуск до цієї справи як адвоката, на цій підставі в СІЗО сьогодні мене так і не пустили. Але ми продовжимо цю справу завтра, один день - це недостатній строк. Три дні дається за КПК для того, щоб на моє клопотання слідство відповіло, хоча на практиці це бувало і раніше. Що стосується апеляційної скарги, вона погоди не зробить, легко відхилять її, у цьому немає нічого суттєвого, тому що процесуальна сторона, вона тут блокується відсутністю незалежного суду в Росії. У всьому іншому я вважаю, що це єдина практика – публічний заклик звільнити журналіста, всі інші ведуть до безвиході" - розповів Фейгін.

За його словами, у діях Росії вимальовується лінія припинення переговорів щодо звільнення політв'язнів.

"Мені хотілося б думати, що це була випадковість, але послідовно це все... складається система... Я бачу тут послідовну лінію на згортання будь-яких переговорів щодо звільнення політв'язнів. Я бачу, що створюються нові справи, може, вони не настільки масштабні, але ця лінія гранично послідовна. Я думаю, що це системна поведінка", - упевнений адвокат.

Він також згадав справу Панова, яка на даний момент не так активно обговорюється в пресі, хоча має той самий підтекст:

"До нього з 8-го серпня намагалися багато разів потрапити адвокати, але до нього нікого взагалі не пускають. Ніхто не знає навіть, де він знаходиться. Начебто він повинен бути в Сімферопольському СІЗО, але його там ніхто не бачив".

Як відомо, власного кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка у порушення всіх міжнародних правил затримали у Москві у п'ятницю, 30 вересня та звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР заявили, що звинувачення ФСБ абсолютно не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада. Його адвокату Марку Фейгіну попри всі спроби не вдалося потрапити сьогодні до свого підзахисного, крім того до журналіста не пускають консула.

Міжнародні організації, МЗС країн, міжнародна та європейська федерації журналістів закликали Москву звільнити Сущенка.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-