Франція має альтернативні варіанти церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Франція має альтернативні варіанти церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Укрінформ
Франція паралельно готує ще два варіанти проведення церемонії відкриття Олімпійських ігор, якщо через рівень терористичної загрози організатори не зможуть провести основне дійство – парад на Сені.

Про це президент Франції Еммануель Макрон розповів в ефірі BFMTV, передає Укрінформ.

«Є план Б і план С. Ми готуємо їх паралельно. Будемо аналізувати їх у режимі реального часу. У нас є план церемонії, яка буде обмежена площею Трокадеро і, отже, не охоплюватиме всю Сену", - розповів Макрон.

площа Трокадеро у Парижі / Фото: Google map
Площа Трокадеро у Парижі / Фото: Google map

Він також згадав про можливість повернення церемонії на "Стад де Франс", назвавши це класичним варіантом.

Стадіон Стад де Франс / Фото: PA Images
Стадіон Стад де Франс / Фото: PA Images

"Найбільше терористи хочуть, щоб ми перестали мріяти. Вони хочуть, щоб молодь не ходила на тераси кафе, концерти та спортивні заходи. Ми організовуємося. Немає жодної наївності... Ми збираємося зробити все можливе, щоб організувати чудову церемонію відкриття. Але перш за все, у нас буде чотири великі церемонії, тому що будуть церемонії відкриття і закриття, а потім відкриття і закриття Паралімпіади», - уточнив Макрон.

Читайте також: Зеленський: Не хотів би, щоб росіяни брали участь в Олімпіаді, навіть під білим прапором

Водночас він вибачився перед місцевими жителями, які зазнають багатьох обмежень та перевірок. За словами президента, за вісім днів до початку Ігор місто буде оточене силами правопорядку. Будуть проведені кілька репетицій. Система продажу квитків передбачатиме детальну перевірку особи кожного. 

"Ми хочемо показати найкраще обличчя Франції", - оголосив президент.

Він додав, що не відмовляється від наміру поплавати в річці Сені перед Олімпіадою, продемонструвавши, що вода в ній достатньо чиста для проведення кількох видів змагань.

Президент Франції також назвав рішення Міжнародного олімпійського комітету щодо російських і білоруських спортсменів справедливим.

"Росія ухвалила рішення про агресивну війну, яка триває вже більше двох років. Тож рішення (МОК – ред.) прийнято, і, на мій погляд, воно пропорційне і справедливе. Ми просимо спортсменів бути порядними, не допускати зневажливих висловлювань на адресу своїх опонентів, не грати в політику і не бути агресивними", - сказав Макрон. 

За його словами, олімпійський рух дозволяє країнам, які воюють, мають санкції одне проти одного, а також спортсменам цих країн примиритися на час змагань, однак правила запрошення на Олімпіаду визначає МОК. 

Читайте також: Україна вимагає відсторонити російських та білоруських атлеті від Олімпіади

«Міжнародний олімпійський комітет і формально федерації запрошують своїх глав держав. Оскільки Російська Федерація не запрошена, це рішення олімпійської сім'ї, і я завжди поважав та дотримувався цього правила», - сказав президент Франції. 

З іншого боку, зауважив він, окремі спортсмени без гімну та під нейтральним прапором зможуть змагатися.

Як повідомляв Укрінформ, військові кількох країн допоможуть Франції посилити безпеку під час Олімпіади.

Париж прийметиме Олімпійські ігри 2024 року з 26 липня по 11 серпня, Паралімпіада відбудеться з 28 серпня до 8 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-