Зеленський: Не хотів би, щоб росіяни брали участь в Олімпіаді, навіть під білим прапором

Зеленський: Не хотів би, щоб росіяни брали участь в Олімпіаді, навіть під білим прапором

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявляє, що не хотів би, щоб росіяни брали участь в Олімпіаді, навіть під білим прапором.

Про це він сказав в інтерв’ю французьким ЗМІ Le Monde та BFMTV, відповідаючи на питання щодо участі росіян в Олімпіаді-2024, яка пройде у Франції, передає Укрінформ.

«Авжеж, ми б не хотіли, щоб вбивці або ті чи інші спортсмени, що представляють терористичну організацію під назвою Росія, щоб вони представляли її у Франції (на Олімпіаді–2024 – ред.). І я не вважаю, що якщо нема російського прапора, а є білий прапор, під яким виступають росіяни, то, ми ж не ідіоти, всі на трибунах і на всіх майданчиках у світі будуть розуміти: той, хто з білим прапором – хто він? Він росіянин", - зазначив Зеленський.

Він наголосив, що не важливо, це білий прапор чи триколор – важливий факт, що росіяни таким чином можуть бути представлені на Олімпіаді.

Президент висловив сподівання, що Франція у цьому питанні стане на бік справедливості.

Читайте також: Каріс, Рінкевичс, Науседа: рішення МОК щодо допуску росіян на Олімпіаду-2024 треба скасувати

Як повідомлялося, в липні-серпні 2024 року у французькій столиці Парижі пройдуть Олімпійські ігри.

Олімпійські ігри цьогоріч розпочнуться 26 липня. Орієнтовно 10,5 тисячі спортсменів із різних куточків планети змагатимуться в 32 видах спорту. Росія, як і Білорусь, не матиме представництва в командних турнірах. Натомість білоруські та російські атлети можуть вийти на старти в індивідуальних змаганнях у статусі "нейтральних".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-