У МОК заявили, що стали жертвою російських пранкерів

У МОК заявили, що стали жертвою російських пранкерів

Укрінформ
До Міжнародного Олімпійського комітета і президента МОК Томаса Баха надходили фальшиві дзвінки від російських пранкерів, які представлялись представниками Комісії Африканського Союзу і хотіли обговорити ситуацію з РФ.

Таку заяву МОК розповсюдив у четвер, повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

У повідомленні олімпійської організації йдеться, що під час дзвінків особа, яка видавала себе за голову Комісії Африканського союзу, хотіла отримати аргументи, зокрема від МОК, що нібито російський уряд не політизує спорт, щоб підготувати відповідну заяву.

"Схоже, стався черговий епізод у російській кампанії з дезінформації та наклепу проти Міжнародного олімпійського комітету та його президента", - йдеться в заяві МОК.

У організації вважають, що фейкові дзвінки нібито від Комісії Африканського союзу могли були зроблені тією самою групою, яка раніше вже атакувала низку світових політичних лідерів та інших високопоставлених осіб пранковими дзвінками.

У МОК не надали більше подробиць про розмову і не повідомили, скільки дзвінків було зроблено.

Читайте також: У МОК назвали коментарі Росії щодо расизму та неонацизму в комітеті «новим дном»

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок МОК оголосив про заборону російським і білоруським спортсменам брати участь у параді відкриття Олімпійських ігор у Парижі через війну в Україні.

МОК у жовтні призупинив членство Російського олімпійського комітету за визнання регіональних олімпійських організацій на окупованих Росією Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей України.

Росія планує організувати власні багатонаціональні Ігри дружби у вересні, що ще більше розлютило МОК.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-