В УАФ створили експертну групу із забезпечення гендерної рівності у футболі

В УАФ створили експертну групу із забезпечення гендерної рівності у футболі

Укрінформ
Футбол відповідальний за всі сфери сталого розвитку демократичного суспільства, зокрема - за розвиток рівності прав і можливостей жінок та чоловіків.

Усвідомлюючи це, Українські асоціація футболу створила експертну групу, мета якої - забезпечення рівності прав і можливостей жінок і чоловіків (гендерної рівності) у футболі. Адже світова та європейська футбольна родина живе філософією «Футбол для всіх», передає Укрінформ. 

У гендерному питанні це означає як рівноцінний доступ жінок до професіонального футболу без упереджень щодо «нежіночого виду спорту», так і повноправність під час виборі футболу як кар’єрної можливості - змога обрати кар'єру менеджерки футбольної організації, тренерки, арбітрині, лікарки тощо, а також бути залученими до сфери прийняття рішень.

Першочерговими завданнями групи будуть актуалізація проблеми та робота з гендерними стереотипами, реагування на випадки сексизму та гендерно зумовленого насильства, міжнародна співпраця для залучення вдалого досвіду.

Читайте також: Відомий календар матчів жіночої збірної України з футболу у відборі на Євро-2025

До складу групи, координаторкою якої є Єлизавета Степанюк, начальниця служби взаємодії з УЄФА та ФІФА, увійшли перший віцепрезидент УАФ Павло Бойчук, генеральний секретар УАФ Ігор Грищенко, а також керівники та керівниці ключових департаментів та напрямів роботи УАФ.

Фото: uaf.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-