Україна та Греція поглиблюватимуть співпрацю у спортивній сфері

Україна та Греція поглиблюватимуть співпрацю у спортивній сфері

Укрінформ
Заступник міністра молоді та спорту з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков взяв участь у онлайн-форматі у шостому засіданні Міжурядової спільної українсько-грецької робочої групи з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва.

Під час виступу Чесноков подякував за допомогу, яку надає грецька сторона, зокрема у питаннях підтримки спортсменів та української молоді на території Грецької Республіки, передає Укрінформ. 

«Українська сторона зацікавлена у створенні передумов для  повернення своїх громадян, зокрема, молоді в Україну. На жаль, від початку повномасштабного вторгнення росії зазнали руйнувань 502 об’єкти спортивної інфраструктури. Більш ніж 100 об`єктів молодіжної інфраструктури зазнали пошкоджень або зруйновані. Ми сподіваємося на підтримку Грецької Республіки у післявоєнній відбудові спортивної та молодіжної інфраструктури України», - наголосив Андрій Чесноков.

Заступник міністра молоді та спорту з питань європейської інтеграції поінформував про стан і перспективи розвитку двостороннього співробітництва у сфері фізичної культури і спорту,  молодіжній сфері, у тому числі розвитку нормативно-правової бази такого співробітництва. 

Читайте також: Олімпійський рух Данії солідарний з Україною

Сторони домовилися інтенсифікувати зусилля щодо завершення підготовки до укладення меморандуму про взаєморозуміння у сфері фізичної культури і спорту між Міністерством молоді та спорту України і Міністерством культури та спорту Грецької Республіки, який розширить можливості впроваджувати спільні проекти для подальшого розвитку двосторонньої співпраці та спрямувати зусилля для подолання наслідків військової агресії РФ проти України.

Фото: mms.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-