Український молодіжний фонд презентував стратегію діяльності до 2027 року

Український молодіжний фонд презентував стратегію діяльності до 2027 року

Укрінформ
Стратегію діяльності до 2027 року презентував у четвер Український молодіжний фонд (УМФ).

До розробки стратегії залучилася молодь і експертне коло осіб за підтримки Ініціативного центру сприяння активності та розвитку громадського почину (ІСАP) «Єднання», повідомив під час прессконференції в Укрінформі заступник міністра молоді та спорту України Владислав Яцук, передає кореспондет агентства.  

Як розповів Владислав Яцук, Український молодіжний фонд - прозора державна інституція, яка є надійним партнером для міжнародних та національних організацій у впровадженні інноваційних підходів до реалізації молодіжної політики. Фонд сприяє розвитку сфери молодіжної політики відповідно до потреб молодих людей.

Місія Українського молодіжного фонду націлена на забезпечення суб’єктів молодіжної роботи необхідними фінансовими, інформаційними, консультаційними можливостями на основі конкурентної моделі.

«Фонд надає бюджетні гранти за рахунок коштів проєктів міжнародної технічної допомоги та інших джерел, не заборонених законодавством. Фонд має можливість стимулювати розвиток підприємницької діяльності, неформальної освіти в Україні тощо. Проєкти фінансування фонду вже підтримані. Ми ведемо з партнерами перемовини відносно фінансування грантових програм», - підкреслив заступник міністра.

Директор Українського молодіжного фонду Дмитро Твердохліб під час презентації зазначив, що фонд - це організація, яка працює з молоддю і для молоді, а бенефіціарами є всі громадяни України.

«Молодь - наша  головна цільва аудиторія, заради якої ми працюємо, - сказав він, - Пріоритетні напрямами діяльності фонду на час воєнного стану в Україні такі: залучення молоді до волонтерства для досягнення перемоги та післявоєнного відновлення, підвищення рівня компетентності молоді шляхом неформальної освіти, підвищення рівня економічної самостійності молоді, зокрема, створення нових і додаткових робочих місць. У глобальному сенсі Український молодіжний фонд має стати експертом та помічником держави у питаннях впровадження інноваційних підходів у реалізації молодіжної політики задля того, аби молоді люди мали більше можливостей для розвитку свого потенціалу в Україні, брали участь у суспільному житті задля наближення перемоги та відновлення країни у повоєнний період».

Він також закликав до співпраці з фондом Міністерство оствіти та науки, Міністерство соцполітики України, інших потенційних партнерів. 

Читайте також: Мінмолодьспорту запустило опитування про те, чи займаються українці спортом

«Мінмолодьспорту спрямовує діячльність фонду, але ми прозора державна інституція. Працююємо з кількома групами цільової аудиторії - залучаємо до волонтерської діяльності, неформальної освіти, сприяємо економічній самостійності молоді, допомагаємо створювати нові робочі місця. Першим пілотним проєктом фонду буде грантова програма працевляштування молоді у низці регіонів України. Як приклад нашої ефективної роботи із зарубіжними партнерами назву співврацю фонду з Українсько-данськиим молодіжним домом», - сказав Дмитро Твердохліб.

Фото: mms.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-