Перша ліга. зміни у футбольних командах під час зимової перерви

Перша ліга. зміни у футбольних командах під час зимової перерви

Укрінформ
Якщо команди елітного дивізіону вже проводять контрольні поєдинки під час підготовки до весняної частини сезону, то футболісти з переважної більшості клубів ПФЛ ще перебувають у відпустці.

Другий етап першолігової першості розпочинається пізніше - наприкінці березня, передає Укрінформ. 

Отже, гравцям бузівської «Ниви» 21 січня, коли вони відновлять тренувальний процес, буде представлений новий керманич - Романа Локтіонов, який минулої осені очолював кременчуцький «Кремінь». Оскільки в Бузовій очікуються значні кадрові пертурбації, то на перегляді перебуватиме з дюжину потенційних новачків, які доводитимуть свою профпридатність у 10-ти контрольних матчах. Перший, із молодіжним складом «Зорі», пройде 30 січня.

Відбулися зміни й на тренерському містку чернівецької «Буковини». Керманичу Андрію Мельничуку будуть допомагати Сергій Соловйов, який свого часу очолював «ВПК-Агро» з Вишневого, Віталій Комарницький та Ігор Білан, що відповідатиме за підготовку воротарів. Минулого року двоє останніх були тренерами черкаського «ЛНЗ». А новим спортивним директором ФК «Буковина» став Григорій Чурілов.

Після осінньої частини сезону «Буковину» залишили вісім виконавців. Першим зимовим новачком став досвідчений захисник Ігор Солдат, який раніше виступав за закарпатський «Минай». Перейшли до «Буковини» й троє колишніх гравців бузівської «Ниви» - Данило Книш, Єгор Шалфєєв та Іван Будняк.

Аж 12 спарингів планує провести столичний «Лівий берег», перший - із вихованцями клубної академії (20 січня). Більше не виступатимуть за киян Олег Вакуленко, Юрій Репета, Олег Янковський та Денис Голуб. Першим зимовим новобранцем став бразильський захисник Сідней, який свого часу грав за львівський «Рух».

Іванофранківське «Прикарпаття» усі свої етапи підготовки проводитиме вдома, виїжджаючи до сусідніх областей лише на контрольні поєдинки. Лави прикарпатців залишили воротар Іван Піцан та лівий захисник Михайло Писко. Виявив бажання допомогти іванофранківцям досвідчений стопер Валерій Болденков із хмельницького «Поділля».

Що ж до лідерів «чемпіонської» групи, то львівські «Карпати» свій перший спаринг зіграють 6 лютого з аматорською збірною Львівщини. Більше не гратиме за «зелено-білих» Кирило Матвеєв. Одним із помічників керманича Мирона Маркевича став Володимир Єзерський, який минулої осені був тренером в «Олександрії». Працюватиме у «Карпатах» і ексскаут «Шахтаря» та «Дніпра-1» Гліб Корнієнко.

Читайте також: Названо найкращих футбольних тренерів України 2023 року

А головний переслідувач «Карпат» - «Інгулець» з петрового розпочав зимову підготовку. Уже колишній капітан петровців Євген Запорожець продовжить кар’єру в «Оболоні», його замінить у півзахисті Сергій Панасенко з «Миная».

На фото: Роман Локтіонов/ФК «Кремінь».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-