НОК України підбив підсумки роботи за 2023 рік і окреслив пріоритети

НОК України підбив підсумки роботи за 2023 рік і окреслив пріоритети

Укрінформ
У режимі відеоконференції під головуванням президента Національного олімпійського комітету України, олімпійського чемпіона Вадим Гутцайт відбулося засідання ХL Генеральної асамблеї НОК України.

У вітальній промові очільник НОК України зазначив про складні умови та виклики, з урахуванням яких довелося організовувати роботу НОК, обласних олімпійських осередків та інших суб’єктів олімпійського руху, передає Укрінформ.

«Рік, що минає, був непростим, але насиченим на події та яскраві перемоги українських атлетів. Ми зіштовхнулися з багатьма викликами і проблемами, комунікували й разом шукали виважені рішення. Цей рік ще більше згуртував нас навколо олімпійських цінностей та інтересів нашої спортивної спільноти, держави та суспільства», - наголосив Гутцайт.

Основні доповіді стосувалися діяльності організації протягом 2023 року та пріоритетних напрямів роботи у 2024 році. Зокрема, президент НОК окреслив основні  напрями роботи: боротьба за недопущення російських і білоруських спортсменів до міжнародних спортивних змагань, виступи національних збірних команд України на III Європейських іграх, зимовому та літньому Юнацьких Олімпійських фестивалях, підготовка до Олімпіади-2024 та IV зимових Юнацьких Олімпійських ігор, підтримка атлетів та стипендіатів, реалізація проєктів НОК України, підтримка олімпійських осередків, допомога військовим і розвиток партнерства.

Читайте також: Зантарая - кандидат до комісії атлетів Міжнародного олімпійського комітету

Під час Генеральної асамблеї були також розглянуті й інші актуальні питання - про рішення Виконкому МОК від 8 грудня 2023 року, ротацію членів НОК України, а також про зміни до Статуту НОК України й затвердження Стратегії розвитку НОК України до 2028 року.

https://www.facebook.com/olympicua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-