Якубенко і Котляр - перші «ракетки» України в рейтингу ITF Juniors

Якубенко і Котляр - перші «ракетки» України в рейтингу ITF Juniors

Укрінформ
Міжнародна федерація тенісу опублікувала підсумковий юніорський рейтинг тенісистів, не старших за 18 років.

Серед хлопців другий рік поспіль першу сходинку у національному рейтингу посідає 18-річний Володимир Якубенко (№110 ITF Juniors), передає Укрінформ. 

Нинішнього сезону українець дійшов до фіналу на турнірі J300 у Санта-Кроче-суль-Арно (Італія) і зіграв в основній сітці двох юніорських турнірів Grand Slam (Australian Open і Wimbledon). У парному розряді Якубенко став чвертьфіналістом австралійського «мейджора».

Володимир також цього року дебютував в основній сітці професіональних турнірів. Він показав найкращий результат на змаганнях ITF M15 у Форбаку (Франція), де дійшов до чвертьфіналу. У парному розряді українець зіграв у фіналі турніру ITF M15 у Захрі (Кувейт). Якубенко оновив свій особистий рекорд у рейтингу АТР, піднявшись на 1234-е місце.

Серед дівчат на першій сходинці національного рейтингу завершує рік 16-річна Єлизавета Котляр (№70 ITF Juniors). Вона виграла титул на турнірі J200 у Віго (Іспанія) і дійшла до півфіналу на змаганнях J500 у Каїрі (поступилася там Міррі Андрєєвій).

Читайте також: Світоліна здобула перемогу в номінації «Повернення року» WTA Player Awards 2023

На професіональному рівні Єлизавета зіграла у чвертьфіналі турнірів ITF W15 і показала свій найкращий рейтинг, піднявшись на 1162-ге місце у світовій класифікації.

Фото: btu.org.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-