Світоліна здобула перемогу в номінації «Повернення року» WTA Player Awards 2023

Світоліна здобула перемогу в номінації «Повернення року» WTA Player Awards 2023

Укрінформ
Найкращою тенісисткою визнана Іга Швьонтек із Польщі.

Українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла в номінації «Повернення року» (Comeback Player of the Year) в рамках щорічної премії WTA Player Awards 2023, передає Укрінформ.

Конкурентками українки у боротьбі за престижну нагороду були представниці Чехії Маркета Вондроушова та Кароліна Мухова, Се Шувей із Тайваню та «нейтральна» Анастасія Павлюченкова. Всі вони протягом останнього року пропустили чимало часу через травми або проблеми зі здоров’ям, але досить успішно поверталися на корт.

Цього року Еліна повернулась у теніс після того, як стала матір’ю, і відразу вийшла в півфінал «Вімблдону». 29-річна Еліна пройшла колишніх переможниць турнірів Великого шолому Софію Кенін та Вікторію Азаренко, а у чвертьфіналі перемогла 1-шу ракетку світу Ігу Свьонтек.

Еліна поставила кар’єру на паузу у березні 2022-го, народила дитину в жовтні, а вже у квітні 2023-го повернулась до туру. 

Читайте також: Віталій Сачко піднявся у світовому тенісному рейтингу

Переможницею у головній категорії «Гравець року» від WTA Player Awards 2023 стала представниця Польщі Іга Швьонтек, перший номер світового рейтингу. Найкращим дуетом у 2023 році визнано пару Сторм Хантер (Австралія) / Елізе Мертенс (Бельгія).

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-