Ексглава Міжнародної федерації хокею Рене Фазель здобув громадянство рф

Ексглава Міжнародної федерації хокею Рене Фазель здобув громадянство рф

Укрінформ
Колишній президент Міжнародної федерації хокею (IIHF) швейцарець Рене Фазель отримав громадянство росії.

Про це повідомляє видання The Insider, передає Укрінформ.

Зазначається, що разом із російським паспортом Фазель придбав 54% акцій компанії "Алма Холдинг", співвласником якої є близький до путіна бізнесмен Геннадій Тимченко. Компанія займається вирощуванням яблук у Краснодарському краї. 

Рене Фазель очолював IIHF з 1994 до 2021 року, був членом Міжнародного олімпійського комітету, а з 2008 по 2016 рік входив до виконкому МОК.

В епоху правління Фазеля росія тричі отримувала право на проведення чемпіонату світу з хокею, а також – зимової Олімпіади. Фазель неодноразово у компліментарній формі висловлювався про путіна і зустрічався з ним у неформальній обстановці.

Читайте також: Президент МОК закликав національні уряди не втручатися в олімпійські рішення

У травні 2021 року після того, як у зв'язку з жорстоким придушенням масових протестів у білорусі чемпіонат світу з хокею був перенесений з цієї країни, швейцарець висловився на підтримку олександра лукашенка.

На батьківщині Фазеля підозрювали у корупції — зокрема в отриманні хабаря у розмірі 400 тисяч франків за перемогу однієї з компаній у тендері на реалізацію прав телетрансляцій чемпіонатів світу з хокею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-