Нічні обстріли Донеччини: пошкоджені будинки, ЛЕП і автотранспорт

Нічні обстріли Донеччини: пошкоджені будинки, ЛЕП і автотранспорт

Фото
Укрінформ
3 лютого 2023 року під ворожим вогнем опинилися Покровськ, Вугледар та Новоукраїнка, неспокійно ніч минула у Соледарській громаді, пошкоджень зазнали будинки, господарські споруди, лінії електропередачі і транспортні засоби. 

Про це повідомляє начальник Донецької ОВА Павло Кириленко у Телеграмі.

«Серед ночі стався обстріл Покровська, ймовірно зі "Смерчів" — пошкоджено 7 будинків, ніхто не постраждав… На Донецькому напрямку ніч минула відносно спокійно: зафіксовано 2 обстріли по Кураховому, хаотичні обстріли по Авдіївці та поодинокі обстріли Мар'їнської громади — інформація про постраждалих не надходила», - написав очільник області.

За його словами, на Горлівському напрямку одна людина загинула і двох поранено у Бахмуті. У місті пошкоджені багатоповерхівка, приватний будинок та крамниця. Напруженою залишається ситуація у Соледарській громаді, де під ворожим вогнем опинилися Парасковіївка, Роздолівка і Васюківка. Минулося без постраждалих.

На Волноваському напрямку під постійними обстрілами були Вугледар та Новоукраїнка, жертв немає.

Читайте також: Рятувальники завершили розбір завалів будинку в Краматорську

Кириленко також нагадав, що напередодні загарбники завдали ракетного удару по Краматорську, внаслідок якого поранено шістьох людей, пошкоджено 18 багатоповерхівок, два медзаклади і школу.

Зі свого боку, Офіс Генерального прокурора повідомив, що на місцях обстрілу Покровська працює слідчо-оперативна група.

«За даними слідства, 3 лютого 2023 року збройні сили рф обстріляли м. Покровськ з реактивних систем залпового вогню «Ураган» та забороненої міжнародними конвенціями артилерійської зброї – касетними осколково-фугасними снарядами. Під вогонь окупантів потрапили територія парку та житловий масив. У результаті близько 40 вибухів пошкоджено понад 30 приватних будинків та господарських споруд. Також зазнали руйнувань лінії електропередач, цивільний автотранспорт та інші об’єкти», - зазначають в ОГП.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Читайте також: росіяни за добу вдарили по дев’яти областях – зведення ОВА

Як повідомлялося, 2 лютого російські загарбники вбили одного цивільного на Донеччині, ще вісьмох поранили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-