Мурал у Нідерландах визнали найгарнішим об'єктом стріт-арту 2022 року

Мурал у Нідерландах визнали найгарнішим об'єктом стріт-арту 2022 року

Укрінформ
Мурал у нідерландському Тілбурзі було визнано найкрасивішим у світі об'єктом вуличного мистецтва за 2022 рік.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Мурал у Тілбурзі був визнаний найкрасивішим вуличним мистецтвом у світі 2022 року. Міжнародна публіка віддала твору найбільшу кількість голосів серед робіт із десяти країн”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що роботу можна побачити на фасаді переробної компанії на Centaurusweg у Тілбурзі, вона називається Trashure. Зображення створив дует художників - Нільс ван Свемен та Каспар ван Леєк.

“Цим твором мистецтва ми хочемо показати, що відходів не існує. Кожному сміттю можна дати друге життя”, - сказав Ван Леєк.

Фото: Studio Giftig

Читайте також: Рівненський художник створив у Херсоні мурал «росія тут ніколи»

Вибір найкращого муралу щорічно організовує Street Art Cities, яка називає себе “найбільшою спільнотою вуличного мистецтва у світі”.

Мурал в Тілбурзі потрапив до топ-10, а потім мав конкурувати з дев’ятьма іншими муралами, зокрема, з Іспанії, Аргентини та Франції. У листопаді минулого року Trashure було визнано найкрасивішим муралом місяця.

Як повідомляв Укрінформ, художник із Франції Крістіан Гемі, відомий як C215, створив мурал у Львові, де намалював прикордонника, який прощається зі своєю коханою на вокзалі.

Мурал створений з відомої світлини фотографа Associated Press Андрія Андрієнка, на якій зафіксовано зворушливий момент прощання прикордонника Віталія зі своєю коханою Альбіною на залізничному вокзалі Краматорська.

Фото: Rian Nijssen

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-