На Донеччині поліцейські знищили 200 російських снарядів до «Градів»

На Донеччині поліцейські знищили 200 російських снарядів до «Градів»

Фото, відео
Укрінформ
На полігоні в Донецькій області поліцейські провели масштабну ліквідацію боєприпасів - знищили одночасно 200 снарядів до «Градів».

Як передає Укрінформ, про це повідомило ГУ Нацполіції в Донецькій області.

«Вибухотехніки знищили на полігоні одночасно 200 «Градів», якими росія обстрілювала Донеччину. Це одна з наймасштабніших ліквідацій, проведених поліцейськими», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом з початку повномасштабної війни поліція знищила близько 3500 боєприпасів. Фахівці вибухотехнічної служби виїжджали на всі обстріли цивільної інфраструктури.

Начальник відділу вибухотехнічної служби поліції Донеччини Сергій Нестеров уточнив, що у 2022 році він та його колеги здійснили понад 1400 виїздів. Більшість із них – на обстеження місць «прильотів», а також розмінування деокупованих територій.

На Донеччині знищили 200 снарядів до «Градів» / Фото: dn.npu.gov.ua

«Наше завдання - ідентифікувати боєприпас, яким було завдано удару по школі, житловому будинку або будь-якому іншому об’єкту інфраструктури. Коли все обрушується, то нам в цій величезній купі сміття потрібно знайти осколки, фрагменти зброї, яку використав ворог. Це доказ російського воєнного злочину», - поінформував Нестеров.

Читайте також: На Київщині знищили 100-кілограмові снаряди, залишені загарбниками

Від початку повномасштабної війни поліцейські стикнулися з потужними боєприпасами, з якими раніше на практиці справи не мали: авіаційні бомби, ракети повітряного та наземного базування.

«З досвіду вибухотехніків, найчастіше для обстрілів Донеччини росія використовувала ракети С-300 – таких було виявлено 167. На другому місці за частотою використання - ракети Х-59, ними завдано 51 удар», - уточнили в поліції.

Ті боєприпаси, які перебувають у вкрай небезпечному стані, ліквідують в умовах полігону. Контрольовані підриви здійснюють 2-3 рази на тиждень.

Читайте також: Десять днів боролися за життя: померли двоє поліцейських, які підірвалися на ворожих мінах

Як відомо, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, унаслідок чого щодня гинуть і дістають поранень мирні люди. Окрім того, значна територія регіону замінована ворогом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-