Гутцайт на конференції міністрів спорту закликав до нових санкцій проти рф та рб

Гутцайт на конференції міністрів спорту закликав до нових санкцій проти рф та рб

Укрінформ
Світ протягнув Україні руку допомоги, проте він може зробити більше, щоб ефективніше протистояти російській військовій агресії, врятувати життя українців і відновити справедливість. 

З такою заявою міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт звернувся на конференції міністрів Ради Європи, яка проходить в Анталії (Туреччина), передає Укрінформ. 

Він проінформував колег про тяжкі втрати сфери фізичної культури та спорту в цій війні. На полі бою та від ворожих обстрілів мирних міст загинули вже  154 спортсмени та тренери. Ворог знищив 22 і пошкодив 113 спортивні об’єкти. Однак попри все українські спортсмени продовжують виступати і здобувати найвищі нагороди на міжнародних змаганнях.

Країни-партнери допомогли спортсменам України продовжувати тренуватися, а Національному антидопінговому центру України - зберегти національну антидопінгову програму. Вадим Гутцайт подякував за підтримку і закликав до нових рішучих кроків.

Зокрема, відсторонити національні спортивні органи рф та рб від міжнародних спортивних федерацій. Позбавити всіх пов’язаних з країнами-агресорками осіб впливу на міжнародні спортивні федерації: усунути їх від правлінь та організаційних комітетів. Заборонити участь представників рф та рб у міжнародних змаганнях у будь-якому статусі, не допустити трансляції спортивних змагань у цих країнах.

Він закликав вжити ці заходи саме зараз, адже 2023 рік буде відбірковим до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. Країни-агресорки роблять все, щоби повернутися у міжнародний спорт.

Читайте також: Спортивні міністерства України та Польщі підписали Програму про співпрацю

«Водночас президент олімпійського комітету росії, порушуючи Олімпійську хартію, вихваляє неспровоковану війну проти моєї країни і заявляє, що російські спортсмени, в тому числі й члени національних збірних, мають честь брати участь у цій війні. Для нас це неприйнятно. Ми не повинні терпіти лицемірний російський «нейтралітет», поки їхні бомби та ракети розриваються на мирних вулицях українських міст», - заявив Вадим Гутцайт.

Фото: mms.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-