БК «Будівельник» також гратиме у Балканській лізі

БК «Будівельник» також гратиме у Балканській лізі

Укрінформ
Київський баскетбольний клуб «Будівельник» оголосив, що, окрім участі у чемпіонаті України, Лізі чемпіонів ФІБА (старт - з кваліфікації) та Європейській північній лізі (ENBL), команда також зіграє в Балканській лізі (Delasport BIBL).

Балканська ліга існує з 2008 року. Минулого сезону в ній брали участь команди з Чорногорії, Косово, Північної Македонії, Болгарії та Ізраїля. Чинним чемпіоном є «Хапоель Галіл Еліон», який у фіналі переміг іншу ізраїльську команду «Маккабі» (Хайфа), передає Укрінформ. 

У сезоні-2022/2023 Балканської ліги Delasport братиме участь 12 команд. Старт регулярного сезону BIBL (у форматі 2 груп по 6 команд) запланований на 11 листопада, а завершення першого етапу - кінець січня-початок лютого. Розподіл команд на першому етапі визначається керівництвом BIBL відповідно до географічного розташування та інших моментів.

Клуби, які посядуть перші 4 місця у кожній групі, сформують дві нові групи C і D на етапі топ-8. Команди, які посіли 5-6-і місця, припиняють участь у змаганнях. На другому етапі будуть враховані результати матчів між командами з однієї групи першого етапу. Буде зіграно 4 тури між командами (по два матчі дома та на виїзді), які не грали між собою на першому етапі.

Переможці груп виходять до Фіналу чотирьох, а другі та треті команди зіграють чвертьфінальні зустрічі для визначення ще двох учасників.

Читайте також: Україна покращила позиції у рейтингу сили збірних Євробаскету-2022

Фінал чотирьох має бути зіграний з 28-го до 30 квітня на домашньому майданчику одного з фіналістів.

Фото: budivelnyk.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-