Спортивний арбітраж відхилив скаргу рф на заборону грати в турнірах УЄФА та ФІФА

Спортивний арбітраж відхилив скаргу рф на заборону грати в турнірах УЄФА та ФІФА

Укрінформ
Спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні відхилив апеляції "Футбольного союзу росії" та російських футбольних клубів "Зеніт", "Сочі", "ЦСКА" і "Динамо" на заборону участі російських команд у турнірах під егідою УЄФА, а також ФІФА.

Як передає Укрінформ, це повідомляється на сайті суду.

Як зазначається у пресрелізі, комісія суду визначила, що "ескалація конфлікту між росією та Україною, а також реакція громадськості та урядів в усьому світі створили непередбачені та безпрецедентні обставини, на які ФІФА та УЄФА повинні були реагувати".

"Комісія вирішила, що обидві сторони (ФІФА та УЄФА – ред.), при ухваленні рішення про те, що російські команди та клуби не повинні брати участь у змаганнях під їхньою егідою, поки такі обставини триватимуть, діяли у межах повноважень, наданих їм відповідно до їхніх статутів та правил", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чому українці вимагають повного усунення російських спортсменів

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого, після повномасштабного вторгнення рф в Україну, ФІФА та УЄФА вирішили відсторонити всі російські команди від участі в усіх футбольних турнірах.

"Футбол повністю об’єднаний і в повній солідарності з усіма постраждалими в Україні. Обидва президенти сподіваються, що ситуація в Україні значно і швидко покращиться, щоб футбол знову став вектором єдності та миру між людьми", – йшлося в заяві ФІФА та УЄФА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-