Гутцайт: Наші атлети і тренери забезпечені всім для участі у змаганнях та зборах

Гутцайт: Наші атлети і тренери забезпечені всім для участі у змаганнях та зборах

Укрінформ
Попри війну, українські спортсмени та їхні тренери в повному обсязі отримують зарплати, а також забезпечені всім необхідним для участі у змаганнях і навчально-тренувальних зборах. 

Про це повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, передає Укрінформ. 

«Держава робить усе, щоби наші спортсмени мали можливість брати участь у міжнародних змаганнях та показувати найкращі результати. Вони в повному обсязі отримують зарплати. Також Володимир Зеленський призначив президентські стипендії неолімпійцям і паралімпійцям», - сказав Гутцайт.

Він заявив, що ефективність цієї роботи доводить велика кількість медалей, які наші спортсмени здобувають на чемпіонатах Європи та світу. Загалом з початку року вони вибороли на офіційних міжнародних змаганнях з олімпійських, неолімпійських видів спорту і видів спорту осіб з інвалідністю 987 нагород.

«Наші спортсмени повністю віддаються змаганням і доводять усьому світові, що ми - нація переможців», - підкреслив міністр.

Він також поінформував про хід підготовки до ХІ Всесвітніх ігор, які стартують 7 липня в Бірмінгемі (США). Цьогоріч Україна буде представлена у більшості видів спорту, що включені до програми Ігор. На ці змагання їде рекордна кількість наших спортсменів. 

Читайте також: Гутцайт закликав заборонити спортсменам рф і рб виступати під нейтральними прапорами

«Маємо 102 ліцензії, такого ще не було. На попередніх іграх у Вроцлаві у нас було 80 ліцензій. Ми закупили обладнання, екіпіровку, зробили все, щоб наші спортсмени гідно показали себе на Всесвітніх іграх. Тому всі вони їдуть за перемогою, і я вірю в кожного і в кожну з них», - сказав Вадим Гутцайт. 

Фото: mms.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-