Гутцайт: Попри війну, українська збірна має бути конкурентоздатною на Олімпіаді

Гутцайт: Попри війну, українська збірна має бути конкурентоздатною на Олімпіаді

Укрінформ
З першого дня повномасштабної війни росії проти нашої країни Міністерство молоді та спорту України забезпечило всі умови, щоб збірні команди могли тренуватися за кордоном і готуватись до міжнародних змагань. 

Про це повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, передає Укрінформ. 

«Для нас дуже важливо, щоб ми були конкурентоздатними на Олімпійських іграх в Парижі. Тому нині представники усіх пріоритетних видів спорту перебувають за кордоном на тренувальних зборах. Деякі спортсмени готуються в Україні на олімпійських базах, розташованих в регіонах, де на сьогодні немає бойових дій», - повідомив міністр.

Вадим Гутцайт подякував Збройним силам України за можливість наших спортсменів тренуватись та гідно представляти країну у світі. 

«Завдяки нашим воїнам український спорт не зупиняється. Ми бачимо, як наші спортсмени перемагають, стоять на п’єдесталі з прапором і лунає гімн України. Це дуже важливо, щоб на спортивному фронті уесь світ знав, що Україна була, є і буде!» - наголосив міністр.

Водночас він подякував міжнародним партнерам за безпрецедентну допомогу українським спортсменам, яким доступні найсучасніші спортивні бази Європи. В США для них відкрили олімпійський центр із зимових видів спорту. 

Уряди країн-партнерів, міжнародні федерації також допомагають із фінансовим забезпеченням і вже зекономили кошти державного бюджету на суму близько 500 млн грн.

Читайте також: Гутцайт взяв участь у вечорі європейського спорту у Брюсселі

«Нині всі кошти держави йдуть на перемогу, ми це розуміємо і готові все заради неї віддати. В цих умовах допомога від усього світу просто безпрецедентна», - сказав Вадим Гутцайт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-