Тренер українських баскетболістів Багатскіс: Треба зробити все для перемоги

Тренер українських баскетболістів Багатскіс: Треба зробити все для перемоги

Укрінформ
Головний тренер чоловічої збірної України з баскетболу Айнарс Багатскіс розповів про тренувальний збір національної команди перед матчами кваліфікації чемпіонату світу-2023, в яких наша команда в липні зіграє проти Грузії, Північної Македонії та Іспанії.

За його словами, нині тренуються 14 гравців, які мають зробити все заради перемоги, передає Укрінформ

У Ризі у нас був короткий збір. Хлопці розуміли, що є серйозна конкуренція не певних позиціях. Мені дуже сподобалося їхнє ставлення до роботи. Збірній завжди потрібна свіжа кров. В Італії для створені відмінні умови для роботи - дякуємо за цю можливість італійській федерації. Намагатимемося не перебільшувати з навантаженнями, адже тут спекотно. У нас одне інтенсивне та якісне тренування на день. Стараємося правильно розставляти акценти, думаючи про свою гру, але вже потроху думаємо і про те, що роблять на майданчику грузини. 

У моєму розпорядженні 14 гравців. У нас продовжується становлення команди, адже з нами немає Близнюка, Липового та Войналовича. Ми думаємо про те, хто буде лідером. Мені подобається те, що ті хлопці, які зараз у команді, грають жорстко, агресивно, але коректно. Ми повинні грати як команда, і я хотів би, щоб у кожному матчі  був свій лідер. У гравців дуже багато патріотизму, хлопці постійно думають про те, що відбувається в Україні. У нас багато бажання, азарту, агресивності та патріотизму і важливо, щоб ми це контролювали. Щоб ми все це спрямували у правильне русло, щоб зробили все заради перемоги. І дуже хочу сподіватия, що арена в Ризі буде переповненою, і глядачі нас гнатимуть вперед», - сказав головний тренер.

Читайте також: Айнарс Багатскіс: Михайлюк та Лень хочуть грати за збірну і, гадаю, скоро будуть у нас

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня збірна України у Ризі прийматиме грузинів, 4 липня зіграє у гостях зіграє з комнадою Північної Македонії, а 7-го липня у Ризі зустрінеться з іспанцями.

Турнірне становище у відбірковій групі G: Грузія - 7 очок (після 4-х ігор), Іспанія - 6 (3), Україна - 4 (3), Північна Македонія - 4 (4). 

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-