Гутцайт: У разі допуску спортсменів рф та рб до участі у змаганнях українські спортсмени готові бойкотувати такі змагання

Гутцайт: У разі допуску спортсменів рф та рб до участі у змаганнях українські спортсмени готові бойкотувати такі змагання

Укрінформ
Мова йде про змагання з дзюдо, до яких допустили росіян і білорусів. 

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявив у своєму Фейсбуці, що українські спортсмени готові бойкотувати змагання до яких будуть допушені представники Росії та Білорусі, повідомляє Укрінформ.

«У разі допуску спортсменів рф та рб до участі у змаганнях українські спортсмени готові блокувати їх виступи та бойкотувати такі змагання. Світ не має права забувати про війну, яку розпочала росія проти України. Запропонував також запрошувати президентів міжнародних федерацій в Україну. Ми покажемо Ірпінь і Бучу, Харків і Чернігів. Вони мають знати, що відчувають українські спортсмени, коли виходять на старт поряд з представниками країн-агресорів», - йдеться в повідомленні Гутцайта.

Він також зауважив, що напад росії на Україну забрав життя понад 70 українських спортсменів та тренерів.

«Повномасштабна війна росії проти України вже забрала життя понад 70 українських спортсменів та тренерів. Представники рф і рб шукають можливість заявити про себе на міжнародній арені, виступаючи під нейтральним білим прапором. Це неприпустимо. Спортсмени цих країн не можуть брати участь у міжнародних змаганнях ані під власними, ані під нейтральними прапорами, оскільки мовчазно погоджуються з вбивством українців, або відкрито це підтримують», - наголосив міністр молоді та спорту.

Читайте також: Бубка: НОК України вимагає від усіх міжнародних федерацій дотримуватися рекомендації МОК

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міжнародна федерація дзюдо дозволила росіянам на білорусам брати участь у турнірах «Великого шолома» під нейтральним статусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-