Бубка: НОК України вимагає від усіх міжнародних федерацій дотримуватися рекомендації МОК

Бубка: НОК України вимагає від усіх міжнародних федерацій дотримуватися рекомендації МОК

Укрінформ
Мова йде про дозвіл російським і білоруським спортсменам виступати на змаганнях із дзюдо.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка відреагував на рішення Міжнародної федерації дзюдо (IJF) допустити російських та білоруських спортсменів до наступного турніру серії Grand Slam в Улан-Баторі, повідомляє НОК України, передає Укрінформ.

Згідно з рішенням IJF, представники країн-агресорів зможуть змагатися в Монголії на умовах нейтралітету, без використання гімнів та прапорів своїх держав. Змагання в Улан-Баторі відбудуться 24-26 червня.

«НОК України повністю підтримує позицію Міжнародного олімпійського комітету, яка була оголошена в лютому, з того часу нічого не змінилося», — заявив Бубка.

Президент НОК апелює до рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету обмежувати участь росіян і білорусів у спортивних змаганнях.

«Виконавчий комітет МОК для захисту єдності міжнародних спортивних змагань рекомендував їх організаторам та міжнародним спортивним федераціям не запрошувати до участі спортсменів та офіційних осіб з росії та білорусі. Цю позицію раніше цього тижня повністю підтримала Асоціація літніх олімпійських видів спорту. НОК України вимагає від усіх міжнародних федерацій дотримуватися згаданих рекомендацій», - пояснив Бубка.

Читайте також: Українські дзюдоїсти відмовляться від стартів IJF, якщо до них допустять представників росії і білорусі

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк заявив, що у відповідь на рішення IJF українські дзюдоїсти можуть відмовитися від участі в міжнародних змаганнях.

Повномасштабне російське вторгнення до України триває 108-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-