Гутцайт розповів, які переваги  українському спорту дасть вступ країни до ЄС

Гутцайт розповів, які переваги українському спорту дасть вступ країни до ЄС

Укрінформ
Напередодні засідання Європейської Ради міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт від імені спортивної спільноти України закликав лідерів країн-членів Європейського Союзу надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. 

Він також розповів, які переваги статус кандидата надасть українському спорту, передає Укрінформ. 

«Президент України Володимир Зеленський наголошує: не існує ніяких альтернатив кандидатства, нам не цікаві гібридні формати. Такою є воля всього українського народу. Від імені спортивної спільноти України закликаю лідерів країн-партнерів зробити історичний крок і надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС», - заявив міністр.

За його словами, статус кандидата надасть українському спорту розширену взаємодію з країнами ЄС, автономізацію спортивних федерацій як необхідний елемент в розбудові європейської спортивної моделі, інтегрований підхід у питаннях координації політики щодо боротьби з допінгом, корупцією у спорті, договірними матчами, насильством під час спортивних заходів, іншими негативними явищами у спорті.

Вадим Гутцайт також нагадав, що ключові для Мінмолодьспорту документи - Національна молодіжна стратегія до 2030 року і Стратегія розвитку фізичної культури і спорту на період до 2028 року - побудовані відповідно до європейських стратегій. Тож Мінмолодьспорту вже впроваджує європейські практики в управління сферою молодіжної політики, фізичної культури та спорту і готове до нового кроку.

«Україна усвідомлює відповідальність і готова до неї - готова до подальшої тривалої роботи з проведення ключових реформ, вдосконалення демократичних інституцій одночасно з повоєнною відбудовою нашої держави… Час невизначеності має минути. Ми, українці, давно обрали своє майбутнє і точно знаємо - хто ми і чого варті. З нами Європа стане ще сильнішою», - зазначив міністр.

В Україні триває національна комунікаційна кампанія Embrace Ukraine. Strengthen the Union на підтримку кандидатства країни в члени ЄС. В рамках кампанії Мінмолодьспорту спільно з українськими зірками світового спорту записав серію відеозвернень із закликами надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС.

Читайте також: Гутцайт: рф зруйнувала, пошкодила та окупувала 73 молодіжні центри

У запису відеозвернень взяли участь колишній гравець і тренер збірної України з футболу, володар «Золотого м’яча» Андрій Шевченко, теннисистка Еліна Світоліна, колишній футболіст і тренер Сергій Ребров, дзюдоїстка, бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 Дар’я Білодід, шаблістка, олімпійська чемпіонка 2008 року Ольга Харлан, легкоатлетка, бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 Ярослава Магучіх, плавець, срібний та бронзовий призер Олімпійських ігор-2020 Михайло Романчук, чемпіон світу з боксу Олександр Усик.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти рф триває 105-й день.

Фото: mms.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-