Проти рф та білорусі запроваджено вже 125 спортивних санкцій – Гутцайт

Проти рф та білорусі запроваджено вже 125 спортивних санкцій – Гутцайт

Укрінформ
У галузі спорту проти росії та білорусі було запроваджено вже 125 санкцій. 

Як передає Укрінформ, про це міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт написав у Фейсбуці.

«Уже 125 спортивних санкцій проти росії та білорусі і ми не зупиняємося! За дорученням і в координації з Офісом Президента України Мінмолодьспорт працює над посиленням санкційного тиску на країни, які здійснюють повномасштабну збройну агресію проти України», - зазначив Гутцайт.

За його словами, мета — повна ізоляція росіян та білорусів від світового спорту вищих досягнень, допоки не буде відновлена територіальна цілісність України та не будуть відшкодовані усі завдані ними збитки.

Зокрема, застосовано щодо олімпійських видів спорту 43 санкції, неолімпійських — 68 санкцій, паралімпійських — 12 санкцій, а також є 2 спільні для олімпійських та неолімпійських, додав міністр.

«Серед найвідчутніших — заборона росіянам і білорусам брати участь у Всесвітніх Іграх-2022. Російські і білоруські збірні усунено від участі у зимових Паралімпійських Іграх та літніх Дефлімпійських Іграх», - додав глава Мінмолодьспорту.

Гутцайт зазначив, що санкції запровадили UEFA, Європейська спортивна організація глухих (EDSO), найбільші міжнародні спортивні федерації: з баскетболу (FIBA), тенісу (ITF), карате (WKF), таеквон-до (ITF), дзюдо та інші.⠀

Читайте також: Понад 50 українських спортсменів загинули у війні - Гутцайт

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення.

Багато українських спортсменів боронять рідну землю, понад 50 з них загинули на розв'язаній росією війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-