Футбольний сезон УПЛ планують провести у Києві або на Заході країни - ЗМІ

Футбольний сезон УПЛ планують провести у Києві або на Заході країни - ЗМІ

Укрінформ
Наступний футбольний сезон української Прем'єр-ліги, найімовірніше, пройде на території України.

Така директива йде від Президента України Володимира Зеленського, який не збирається робити винятків щодо виїзду за кордон. Це рішення підтримує й більшість клубів УПЛ, які мають прийняти цей варіант як робочий, передає Укрінформ.

Планування футбольного сезону-УПЛ 2022/23 відбуватиметься спільно з Міністерством оборони України, яке має визначити місця, де буде безпечно проводити матчі.

Є варіант грати лише в Києві, оскільки столиця краще за інші міста захищена від ракетних ударів. Матчі готові прийняти стадіони НСК «Олімпійський», «Динамо» імені Валерія Лобановського, «Оболонь-Арена», імені Віктора Баннікова, а також арени «Лівого Берега» та ковалівського «Колоса».

Крім того, разглядається варіант проводити зустрічі лише на Заході України. Там стадіонів, які відповідають нормам, ще більше - 3 у Львові, 2 в Ужгороді, по одному в Тернополі та Чернівцях. Можливо, до ігор буде готова й арена у Луцьку.

Випрацьовується також алгоритм дій на випадок тривоги та загрози повітряного удару. Найімовірніше, у таких випадках матчі перериватимуть, а команди чекатимуть у роздягальнях. Якщо тривога затягнеться - дограють, умовно, наступного дня.

Читайте також: Павелко: Є скорочений варіант чемпіонату УПЛ - з березня за три місяці

Старт чемпіонату відбудеться орієнтовно у серпні. Якщо відпрацюють механізм і матимуть час для повноцінних зборів, – наприкінці липня.

Усі матчі протягом воєнного часу відбуватимуться без присутності глядачів на трибунах.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти рф триває 93-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-