Parimatch Foundation запустив курс «Кризова психологічна допомога» для психологів ІРЦ

Parimatch Foundation запустив курс «Кризова психологічна допомога» для психологів ІРЦ

Укрінформ
Освітній курс ініційовано в рамках стратегічної програми Parimatch Foundation психологічної реабілітації дітей та дорослих, що постраждали від війни.

У Фонді впевнені, що кожна українська дитина має право бути щасливою та здоровою під мирним небом. Відтак головним завданням Parimatch Foundation є допомога дітям та їх батьків справитися з наслідками війни в Україні, подолати травми та віднайти надію на щасливе майбутнє. 

За останніми даними Міжнародної організації міграції в Україні налічується 6,5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Відтак міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation спільно з Ізраїльською коаліцією травми запускає навчальний курс для психологів за спеціалізацією «Кризова психологічна допомога». Мета проєкту – поділитися з українськими психологами дієвими техніками кризової допомоги, що необхідні при роботі з внутрішньопереміщеними особами різних вікових категорій під час війни. Фонд планує навчити якнайбільше фахівців ІРЦ в тих регіонах, де знаходиться максимальна кількість внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: Бензема, Руні, Фігу та Пеле: Parimatch проводить європейський аукціон

Першими доступ до курсу отримують 30 психологів Інклюзивно-ресурсних центрів Тернопільської області, департамент освіти якої зробив запит щодо необхідності спеціалізованого навчання. За ініціативи Parimatch Foundation тренерами курсу стануть представники Ізраїльської коаліції травми. А після проходження навчання спеціалісти зможуть працювати з дітьми та дорослими у центрах для ВПО.

З початку війни Тернопільська область стала одним із ключових хабів для прихистку внутрішньо переміщених осіб. Parimatch Foundation допоміг в регіоні облаштувати тимчасові притулки, що розміщуються у навчальних закладах. У березні Фонд передав 2000 спальних комплектів, а у квітні - пральні машини, набори рушників та ноутбуки, які були направлені до закладів освіти, де наразі перебуває найбільше внутрішньо переміщених школярів.

«Зараз в регіоні в закладах освіти знаходиться більше 5 тисяч осіб, що змушені були покинути свої домівки через військову агресію Росії в Україні, з них близько 1500 це діти. Розуміємо, що існує потреба в психологічній реабілітації для постраждалих від війни. Відтак Фонд будує комплексну роботу: перехід від низькопорогових послуг до ментального здоров'я, освіти, спортивного розвитку, дозвілля дітей. Ми усвідомлюємо, що ментальне здоров’я людей – один з головних факторів в їх реабілітації і адаптації в новому етапі життя. Тому об’єднали зусилля з найкращими спеціалістами, щоб створити особливий навчальний курс та розпочати перший запуск саме на Тернопільщині», - розповів директор представництва міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation в Україні Вадим Місюра.

Читайте також: На Банковій «Сокіл» за підтримки Parimatch Foundation провів майстер-клас для дітей

Станом на сьогодні через заклади освіти Тернопільської області, в яких тимчасово проживають ВПО, пройшло понад 26 000 людей. Разом з тим залишається багато тих, кому потрібна допомога, оскільки вони досі не розуміють, як далі жити та що робити, адже їх будинки зруйновані. Ці люди потребують кваліфікованої допомоги спеціалістів, які б могли розрадити у цих питаннях. 

«Хочу подякувати партнерам які допомагають нам в Тернопільській області. Сьогоднішнє навчання для нас є надзвичайно актуальним і потрібним. Жоден з нас не розуміє, як надати психологічну допомогу людям, які бачили вибухи, бачили, як гинуть люди. Це насправді страшно. Розуміння, як заспокоїти душу свідків війни - не просто. Тому подібне навчання для психологів ІРЦ є неймовірно великим досвідом в пізнанні того, як потрібно працювати з дітьми, що мають травми війни. Це один із тих навчальних процесів, який є дуже важливим», - зазначила начальниця управління освіти і науки Тернопільської ОДА  Ольга Хома.

Курс «Кризова психологічна допомога» розроблений експертами Ізраїльської коаліції травм. Одним з лекторів став Денис Денисенко - психолог, магістр управління охороною здоров'я, сертифікований гештальт-терапевт, організатор гуманітарної допомоги населенню у кризових ситуаціях. А матеріали курсу містять психологічні та емоційні протоколи надання першої допомоги, які використовуються в Ізраїлі, США та Великобританії, включаючи прийоми та прийоми самодопомоги, оцінки, роботу з гострими реакціями та травмами.

Читайте також: Денис Берінчик: кожній дитині потрібен друг та наставник

«Israel Trauma Coalition (ITC) є неприбутковою організацією з більш ніж двадцятирічним досвідом роботи з травматизму, психосоціального навчання, стійкості та готовності до надзвичайних ситуацій. Зіткнувшись зі складною реальністю постійного терору та постійного потенціалу війни, Ізраїль є країною підвищеної бойової готовності. Цей тривалий досвід підготовки та подолання кризи робить експертів ITC одними з найбільш обізнаних на карті світу. З огляду на ці тяжко здобуті уроки, ITC готовий поділитися своїм досвідом з урядом України та українським народом у час такої гострої потреби», - прокоментував створення курсу Макс Гольденберг - директор міжнародної тренінгової програми Ізраїльської коаліції Травми.

Israel Trauma Coalition (ITC) - некомерційна організація в Ізраїлі, яка об'єднує великий досвід і реальний досвід у розробці та впровадженні безперервної допомоги в психосоціальній підтримці, у зміцненні стійкості громади та забезпеченні всебічної готовності до надзвичайних ситуацій. Наразі ITC підтримує віртуальну спільноту з приблизно 1600 професіоналів-травматологів в Україні, включаючи психологів, психіатрів та соціальних працівників, пропонуючи десятки онлайн-лекцій та невеликі групи терапевтів.

Parimatch Foundation - міжнародний благодійний фонд, створений Parimatch у 2019 році для підтримки сталих довгострокових ініціатив та проєктів на території присутності компанії. Діяльність фонду спрямована на те, щоб у кожної дитини, незалежно від фізичних особливостей, соціального статусу та інших бар’єрів, був рівний доступ до навчання та занять спортом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-