Британці пояснили, чому росіян і білорусів не буде на Вімблдоні

Британці пояснили, чому росіян і білорусів не буде на Вімблдоні

Укрінформ
«Їхній успіх чи участь у Вімблдоні буде використано машиною пропаганди російського режиму».

Голова Всеанглійського тенісного клубу Іен Г’юітт пояснив, чому росіян і білорусів відсторонили від участі в Вімблдонському турнірі, передає Укрінформ.

«Ми вважаємо, що це екстремальна та виняткова ситуація, яка виводить нас далеко за межі інтересів лише тенісу. Понад 140 країн світу засудили триваюче вторгнення Росії та катастрофічну шкоду, завдану мільйонам життів в Україні.

Уряд, промисловість, спортивні та творчі інституції відіграють свою роль у спробах обмежити глобальний вплив Росії, включаючи будь-яку вигоду від торгових, культурних або спортивних демонстрацій сили.

Читайте також: Організатори Вімблдону офіційно забанили російських і білоруських тенісистів

У рамках цієї відповіді уряд Великої Британії виклав вказівки, конкретною метою яких є обмеження впливу росії. Ми врахували це. Для ясності, він не дозволяє автоматично входити до Вімблдону на основі лише рейтингу.

Після ретельного розгляду багатьох факторів ми прийшли до двох твердих висновків, які лягли в основу нашого рішення. По-перше, навіть якби ми прийняли заявки від російських та білоруських гравців, то ризикували б тим, що їхній успіх чи участь у Вімблдоні буде використано машиною пропаганди російського режиму.

По-друге, ми зобов’язані забезпечити, щоб жодні дії, які ми вживаємо, не поставили під загрозу безпеку чи добробут гравців чи їхніх сімей.

Читайте також: Світоліна: 80% росіян підтримують дії держави. Чому вони мають бути серед наших колег?

Ми розуміємо і глибоко шкодуємо про те, як це рішення впливатиме на кожну постраждалу людину – і так багато невинних людей страждає в результаті цієї жахливої ​​війни.

Ми вважаємо, що прийняли найвідповідальніше рішення, можливе в даних обставинах. Ми не мали розумної альтернативи в рамках позиції, озвученої урядом», – сказав Г’юітт.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 62-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-