Організатори Вімблдону офіційно забанили російських і білоруських тенісистів

Організатори Вімблдону офіційно забанили російських і білоруських тенісистів

Укрінформ
«В умовах такої невиправданої та безпрецедентної військової агресії, для російського режиму було б неприйнятно отримувати будь-які вигоди від участі російських чи білоруських гравців у Вімблдоні».

Російські та білоруські тенісисти офіційно не зможуть виступити на престижному тенісному турнірі серії Grand Slam – Вімблдоні-2022 через вторгнення росії в Україну, передає Укрінформ.

«Ми поділяємо загальне засудження незаконних дій Росії та уважно розглянули ситуацію в контексті наших обов’язків перед гравцями, нашою спільнотою та громадськістю Великої Британії як британського спортивного закладу.

Читайте також: На Вімблдон не пустять російських та білоруських тенісистів – NYT

Ми також врахували вказівки уряду Великої Британії щодо спортивних організацій та заходів.

В умовах такої невиправданої та безпрецедентної військової агресії, для російського режиму було б неприйнятно отримувати будь-які вигоди від участі російських чи білоруських гравців у Вімблдоні.

Тому ми маємо намір, з глибоким жалем, відхилити заявки від російських та білоруських гравців на турнір у 2022 році», - йдеться у заяві організаторів.

Читайте також: Долгополов підтримав рішення Вімблдону забанити росіян

Вімблдон став першим великим турніром із тенісу, який заборонив росіянам і білорусам брати участь у особистих змаганнях. Турнір пройде з 27 червня по 10 липня.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 56-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-