Російського плавця за участь у мітингу на підтримку війни з Україною «забанили» на 9 місяців

Російського плавця за участь у мітингу на підтримку війни з Україною «забанили» на 9 місяців

Укрінформ
Міжнародна федерація плавання (FINA) відсторонила на дев'ять місяців від участі у змаганнях під своєю егідою російського плавця, олімпійського чемпіона Євгена Рилова через участь у мітингу-концерті 18 березня у Лужниках на підтримку війни з Україною.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу FINA.

За рішенням Федерації, російські та білоруські спортсмени та офіційні особи також не будуть до кінця 2022 року запрошуватися на будь-які заходи федерації, включаючи 19-й чемпіонат світу з водних видів спорту у Будапешті.

18 березня в росії пройшли пропагандистські мітинги та концерти, присвячені річниці анексії Криму. Однією із головних тем цих заходів стала підтримка війни в Україні. Московський концерт на стадіоні в Лужниках, за даними мвс рф, відвідали близько 200 тисяч людей. На ньому виступив президент рф володимир путін, зірки естради, журналісти та спортсмени. Окрім дворазового олімпійського чемпіона (2020) Євгена Рилова, у мітингу-концерті у Лужниках взяли участь інші титуловані спортсмени – лижник Олександр Велунов, гімнастки Діна та Аріна Аверіни, фігуристи Вікторія Синіцина, Микита Кацалапов, Євгенія Тарасова, Володимир Морозов.

Читайте також: FIDE на пів року дискваліфікувала гросмейстера Карякіна за підтримку війни в Україні

Після мітингу з Риловим розірвав спонсорський контракт виробник екіпіровки для плавання Speedo.

Через російську війну в Україні багато міжнародних спортивних федерацій відсторонили російських спортсменів від участі у своїх змаганнях. Наприклад, ФІДЕ на пів року дискваліфікувала гросмейстера Сергія Карякіна, який відкрито підтримав російське вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-