FIDE на пів року дискваліфікувала гросмейстера Карякіна за підтримку війни в Україні

FIDE на пів року дискваліфікувала гросмейстера Карякіна за підтримку війни в Україні

Укрінформ
Дисциплінарна комісія Міжнародної шахової федерації (FIDE) ухвалила рішення за підтримку війни проти України дискваліфікувати на пів року російського гросмейстера Сергія Карякіна, який до 2009 року виступав за Україну.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на сайті FIDE.

«Сергій Карякін визнаний винним у порушенні статті 2.2.10 Кодексу етики FIDE і підлягає відстороненню від змагань на шість місяців, йому заборонено брати участь як гравцю в будь-яких рейтингових шахових змаганнях під егідою організації, рішення набирає сили з дати оголошення», - йдеться у заяві.

27 лютого шахіст опублікував відкритого листа на ім'я президента рф, в якому повністю підтримав російське вторгнення в Україну. Після цього FIDE відкрила дисциплінарну справу стосовно гросмейстера. Коментуючи вердикт комісії російським пропагандистським медіа, Карякін сказав, що до нього «поставилися по-свинськи».

Сергій Карякін є уродженцем українського Сімферополя. У рейтингу FIDE він посідає 18 місце. До 2009 року шахіст виступав під прапором України, а згодом отримав російське громадянство. У 2016 році Карякін виграв турнір претендентів, але потім програв норвежцю Магнусу Карлсену в матчі за звання чемпіона світу. Карякін є володарем Кубка світу 2015 року, чемпіоном світу зі швидких шахів (2012) та бліцу (2016).

Як повідомлялось, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-